ОСТАННІ НОВИНИ

Прокуратура порушила 5 справ за підкуп виборців

|

Органи прокуратури станом на сьогодні, 12 листопада, порушили дев`ять кримінальних справ за фактами порушень в ході виборчого процесу. Про це на прес-конференції заявив генеральний прокурор України Віктор Пшонка, передає РБК-Україна.

“Органами прокуратури на сьогоднішній день порушено дев`ять кримінальних справ з тих звернень, по яким звернулися до органів прокуратури на порушення виборчого процесу”, – заявив Пшонка.

За його словами, більшість кримінальних справ порушені за фактом фактам підкупу виборців (п`ять справ). Пшонка зазначив, що суми підкупу виборців складають від 50 до 500 грн.

Водночас генеральний прокурор зазначив, що органи прокуратури розглянули 1 тис. 346 звернень щодо порушень в ході виборчого процесу. “80% з цих звернень скеровано за належністю до уповноважених органів або роз`яснено порядок звернення до суду. Тільки 15% розглянуто органами прокуратури”, – додав Пшонка.

Також Пшонка зазначив, що суб`єкти виборчого процесу активно використовували право захисту прав і інтересів в судовому порядку. В суди, за словами Пшонки, було заявлено 5 тис. 373 позовів. За результатами розгляду судами задоволено 2 тис 136 позовів.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *