ОСТАННІ НОВИНИ

УДАР вимагає провести нові вибори за новим законом

|

Партія УДАР звернулася до ЦВК з вимогою не оголошувати результати виборів

Як повідомили «Коментарям» у партії, на думку лідерів УДАРу, результати «спотворені й не відображають справжнього волевиявлення громадян».

«У результаті дій влади під час виборчої кампанії та встановлення результатів волевиявлення Україна опинилася в глибокій політичній кризі. І сьогодні відповідальність за беззаконня і зневажання вибору громадян несе персонально Президент Віктор Янукович – як гарант Конституції», – заявили в УДАРі.

Разом із тим в партії підкреслили, що Верховна Рада, яка ще не припинила своїх повноважень, повинна скасувати закон про вибори, «який і створив поле для того беззаконня, яке сьогодні відбувається, і завів країну в глухий кут політичної кризи».

«Парламент повинен ухвалити новий закон про вибори на пропорційній основі за відкритими списками, за яким і повинні відбутися нові вибори до ВР», – вважають в УДАРі.

«Також ми вимагаємо від Генрокуратура дати правову оцінку діям членів виборчих комісій, суддів та всіх, хто причетний до ухвалення незаконних рішень під час виборчого процесу. Всі вони повинні понести відповідальність за свої дії», – наголосили у партії.

При цьому УДАР звернувся до міжнародних інститутів та урядів демократичних країн із закликом «не визнавати парламентські вибори в Україні демократичними та вільними і ввести персональні санкції проти осіб, винних у спотворенні волевиявлення громадян – від Президента Януковича до посадових осіб виборчих комісій, суддів та всіх причетних до незаконних дій під час виборів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *