ОСТАННІ НОВИНИ

Азаров не помітив адмінресурсу на виборах

|

На минулих парламентських виборах адміністративний ресурс представниками влади не використовувався.  Про це на своїй сторінці в Facebook   заявив прем´єр-міністр Микола Азаров, пишуть «Коментарі».

«З приводу деяких звинувачень у використанні адміністративного ресурсу … можу сказати, що він абсолютно не використовувався. Яскравим доказом тому є, наприклад, програш на виборах в Житомирі губернатора Сергія Рижука. Думаю, що кожен розуміє, що губернатор чесно працював на виборах і програв своєму суперникові, і, зрозуміло, в цьому випадку говорити про використання адміністративного ресурсу не доводиться», – заявив Азаров.

«Підсумки виборів ще належить осмислити, проаналізувати, а найголовніше, зробити висновки», – зазначив Азаров і додав: «Дивовижні результати голосування в мажоритарних округах … програш багатьох дуже відповідальних кандидатів у депутати, яких я добре знаю і які багато років дійсно працювали на розвиток Києва, відстоювали інтереси Києва, і вони на своїх округах загалом програли людям, які мало що хорошого зробили для Києва ».

При цьому, говорячи про фальсифікації, Азаров заявив: «Дані виборів у ЦВК на 100% збігаються з даними екзит-полів і соцдосліджень, опублікованих за тиждень до виборів для Партії регіонів, і в більшу сторону вони відрізняються для «Батьківщини», наприклад – плюс 7%, для «Свободи» – плюс 6%, але ніхто з нас не ставить питання: чому вони відрізняються в більшу сторону, і в основному в західних областях для цих двох політичних партій».

«А якщо взяти зараз ті спірні округи, щодо яких зараз йдуть дебати, то в них беруть участь не представники Партії регіонів», – зазначив прем´єр-міністр.

Також Азаров додав: «Може бути, тим, хто нас критикує, не сподобалися результати, але це вже питання не до нас, а питання до українського народу».

Разом з тим прем´єр привітав українців із завершенням виборчої кампанії: «Я думаю, що Україна зробила крок вперед на шляху проведення демократичних виборів, і хто б що не говорив, вибори дійсно надали можливість нашим громадянам висловити своє ставлення до влади, до ситуації в країні» .

Зазначимо, станом на 2 листопада підрахунок голосів триває на сімох мажоритарних округах. На більшості цих округів лідирують представники опозиції, які звинувачують владу у фальсифікаціях. На деяких з округів виникли силові конфлікти  за участю правоохоронних органів.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *