ОСТАННІ НОВИНИ

Стримування цін на хліб призведе до зниження його якості - експерт

|

Подальше стримування цін на хліб призведе до суттєвого зниження його якості. Таку думку висловив науковий співробітник Інституту світової економіки та міжнародних відносин НАН України Всеволод Степанюк.

«Той хліб, який є соціальним, назвати хлібом важко. Наш Держспоживстандарт повідомляв, що блокадний хліб Леніграду був кращий, ніж той, що продається зараз в Україні – маю на увазі соціальні сорти. Всі знають: якщо купити буханець хліба, то він через день вкривається грибком. Це означає, що для випічки використовується не продовольче зерно, а фуражне. Тому якщо ще стримувати ціни на хліб, то його буде небезпечно для здоров`я вживати», – сказав Степанюк.

У свою чергу, аналітик Центру соціально-економічних досліджень «CASE Україна» Катерина Руських наголосила, що ціни на хліб в Україні стримуються адміністративно.

«І не тільки на соціальні сорти хліба, й а на комунальні послуги. Утримання цін тільки відтермінує проблему. Рано чи пізно ми матимемо ситуацію, коли їх таки доведеться підвищувати», – зазначила вона.

Нагадаємо, голова ради об`єднання підприємств хлібопекарської промисловості «Укрхлібпром» Олександр Васильченко заявив, що у листопаді по всій Україні зростуть ціни на хліб.

Пізніше Міністерство аграрної політики та продовольства заявило, що обґрунтованих підстав для підвищення ціни на соціальні сорти хліба на сьогодні немає.
Gazeta.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *