ОСТАННІ НОВИНИ

Львів повністю приготувався до зими

|

У Шевченківській районній адміністрації Львова за результатами тендеру вже закупили піскосуміш для посипання доріг взимку. За сезон тут використовують приблизно 2,5 тис тонн піско-соляної суміші, частина уже готова до використання та знаходиться у ШРП. Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

«Станом на сьогодні районна адміністрація вже заготувала піско-соляну суміш у кількості 320 тонн. Вона готується на базі ШРП Шевченківського району. Також тут є спеціальна техніка для посипання та підмітання. Цього року Шевченківському району виділили близько 852 тис грн. Ми провели тендер, уклали угоду на 750 тис грн.

Крім того, у нас є  залишки з минулого року, їх ми розвезли на спуски та підйоми магістральних  доріг, щоб зимою можна було підсипати, якщо буде потреба. У нашому районі місцевість зі спусками та підйомами, тому я вважаю, що нам потрібно більше розхідного матеріалу для ліквідації ожеледиці», – повідомив начальник відділу комунального господарства Шевченківської районної адміністрації Михайло Тицький.

Готова до зимового сезону і техніка. Дві машини уже четверту ніч стоять завантажені піском на випадок ожеледиці.

«На базі ШРП є п’ять одиниць піскосійної техніки, плужної техніки для ліквідації снігу – дев’ять одиниць, два трактори для обслуговування тротуарів, автогрейдер і екскаватор. Вся  техніка готова до роботи. Звичайно, є деякі проблеми, оскільки казначейство не виплачує нам вже другий місяць близько 275 тис грн., за які можна було б замінити колеса та деякі акумулятори, але на разі техніка працює та готова до експлуатації. Звичайно, для такого великого району, як Шевченківський, треба ще хоча б дві одиниці великої піскорозсіювальної техніки, щоб впоратись із ожеледицею в сильні морози. Дві піскорозсіювальні машини зараз стоять в боксі, вже завантажені піском, чергують четверту ніч. Штат водіїв у нас теж укомплектований, графік чергування складений», – розповів директор ШРП Шевченківського району Олександр Юхимук.

 

Довідка

Готуються до зими та ожеледиці й інші райони. У Галицькому районі планують купити 30 тонн солі та 700 кубометрів піску. На це передбачено 300 тис грн.

На закупівлю піскосуміші для Сихова виділили 410 тис грн., зі ці кошти придбають  близько 1,5 тис метрів кубічних.

У Залізничній районній адміністрації уже відбувся тендер, в результаті якого закупили 2300 тонн піскосуміші приблизно на 400 тис грн. Також з минулого року у них залишилось 190 тонн піску.

В комунальників Франківського району уже є 500 тонн піскосуміші, також тут закупили сіль для змішування. На піскосуміш у цьому районі виділили 276 тис грн.

На піскосуміш у Личаківській райадміністрації виділили близько 350 тис грн. В результаті тендеру, який відбудеться на початку листопада, тут планують закупити 900 кубометрів піскосуміші. 

Загалом на вулицях міста взимку працюватиме 130 одиниць  техніки. З них комунальних ШРП – 107, а 23 машини в Сихівському районі надає приватне підприємство. До виконання робіт з прибирання вулично-дорожньої мережі міста використовуватимуть прибиральної техніки – 85 одиниць, техніки для навантаження, вивезення снігу та погрузки піскосуміші – 45 одиниць.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *