ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко оголосила голодування через вибори

|

Екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко оголосила голодування на знак протесту проти фальсифікації парламентських виборів.

 Як повідомляє кореспондент «Харків.Коментарі», про це заявив сьогодні на брифінгу захисник Тимошенко Сергій Власенко, процитувавши заяву екс-прем´єра.

«Я оголошую голодування на знак протесту проти фальсифікації виборів», – йдеться у заяві Тимошенко.

У заяві також вказується, що 73% українців проголосували проти діючого режиму, і «все, що буде відрізнятися від цього результату, йде проти волі народу».

За його словами, екс-прем´єр вже направила сьогодні відповідну заяву в Державну пенітенціарну службу України. Вона вже почала голодувати і має намір пити тільки воду.

«Тимошенко припинить голодування в разі отримання об´єктивної оцінки цих виборів з боку міжнародних спостерігачів і Центральної виборчої комісії, – сказав Власенко. – Те, що відбувається зараз, – це масова фальсифікація, яка не має нічого спільного з вибором українського народу».

Нагадаємо, згідно з даними 68,4% протоколів з виборчих дільниць Партія регіонів набирає 33,58%, Об´єднана опозиція ВО «Батьківщина», – 22,93%, «УДАР» – 13,12%, ВО «Свобода» – 8,93%, КПУ – 14,52% , «Україна – вперед!» – 1,65%.

Як повідомляли «Коментарі», керівник місії Парламентської асамблеї ОБСЄ Вальбурга Дуглас заявила, що спостерігачі за результатами парламентських виборів, дійшли  висновку, що парламентські вибори 28 жовтня характеризувалися браком рівних умов учасників головним чином внаслідок зловживання адміністративним ресурсом, недостатню прозорість фінансування виборчої кампанії, а також збалансованого висвітлення в засобах масової інформації.

 Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *