ОСТАННІ НОВИНИ

Вартість реставрації надгробків на Личаківському цвинтарі за 2008-2012рр склала 6 млн 590 тис. грн

|

Протягом 2008-2012 рр. завдяки співпраці департаменту культурної спадщини Міністерства культури та національної спадщини Республіки Польща та Львівської міської ради за проектом «Збереження спільної культурної спадщини» проводяться заходи, спрямовані на дослідження, збереження та реставрацію об’єктів культурної спадщини Львова. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Щороку група українських та польських спеціалістів реставрує 6 нагробків видатних львів’ян, представників різних національностей на Личаківському цвинтарі.

Вартість робіт з реставрації надгробків на Личаківському цвинтарі за 2008 – 2012 рр у рамках українсько – польського проекту «Збереження спільної культурної спадщини» склала 6 млн 590 тис. грн.

Нагадаємо, відповідно до цього проекту, усі роботи фінансує Міністерство культури на національної спадщини Республіки Польща, а виконують роботи спільно львівські та польські фахівці.

«У 2008 – 2011 рр. було проведено комплексні, професійні реставраційні роботи на 22 надмогильних пам’ятниках та гробницях, зокрема: вірменських архієпископів Самуїла Стефановича та Ісаака Ісаковича, українського філолога та літературознавця Омеляна Огоновського, художника Артура Гроттгера, історика та письменника Кароля Шайнохи, українського поета та письменника Маркіяна Шашкевича, учня Фредеріка Шрпена, композитора та піаніста, засновника Львівської консерваторії Кароля Мікулі, політика, голови парламенту Австро-Угорщини Францішека Смольки, відомих німецьких скульпторів Гартмана Вітвера та Антона Шімсера, українського історика, етнографа та публіциста Дениса Зубрицького, письменниці та публіцистки Габріели Запольської .

Цьогорічний етап реставраційних робіт охопив надмогильний пам’ятник Мечислава Потоцького, реставратора пам’ятників Східної Галичини, ансамбль з трьох пам’ятників сім’ї Вейгл, сімейну гробницю львівського музейника Ілларіона Сьвєнціцкого, надмогильний пам’ятник історика і письменника Антонія Яблоновського, надмогильну плиту Зосі Ланг», – зазначили у департаменті культурної спадщини Міністерства культури і національної спадщини Республіки Польща.

За словами представника Міністерства культури і національної спадщини Республіки Польща Міхала Міхальські, реставрацію надгробків у рамках проекту продовжать і у наступному році.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *