ОСТАННІ НОВИНИ

Податкова Львівщини звітує про успішне виконання завдань

|

Завдяки покращенню обслуговування платників та скороченню об’ємів тіньового сектору податківці Львівщини успішно впоралися із завданнями 9 місяців. Про це повідомив на прес-конференції, яка відбулася 25 жовтня, голова Державної податкової служби у Львівській області Віталій Пекарчук.

«Планомірна робота податкових органів області щодо підтримки сумлінного бізнесу, поліпшення адміністрування податків за рахунок надання платникам сервісних послуг, скорочення об’ємів тіньового сектору стали запорукою успішного виконання розрахункової бази ДПС України 9 місяців 2012 року», – зазначив головний податківець Львівщини.

Завдання Зведеного бюджету виконано на 107,3%, до бюджетів усіх рівнів надійшло на 335,8 млн. грн. більше від запланованого. Досягнуто росту доходів в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 774,0 млн. гривень при зростанні промислового виробництва на 3,4 відсотка.

За 9 місяців 2012 року до місцевих бюджетів Львівської області надійшло 2728,4 млн. гривень. У порівнянні з відповідним періодом 2011 року надходження до місцевих бюджетів збільшилися на 391,5 млн. грн., або на 16,8 відсотка. Рівень виконання розрахункової бази ДПС України становить 109,7%, додатково надійшло 240,2 млн. гривень. Однак затверджені місцевими радами показники надходження податків і зборів до місцевих бюджетів у січні-вересні 2012 року виконано на 94,8 відсотка. Основною причиною невиконання є необґрунтований рівень показників при формуванні бюджетів, зокрема з податку на доходи фізичних осіб.

ДПС України пов’язує подальше удосконалення системи адміністрування податків і зборів із запровадженням електронних сервісів обслуговування платників. Сьогодні можна говорити про помітні зрушення у цьому напрямку: станом на 01.10.2012 року в області через e-mail звітуються 97% платників ПДВ. Ключі цифрового підпису видаються в податковій безкоштовно. Очікується збільшення кількості юридичних осіб-платників податку на прибуток, а також платників єдиного податку, що звітуються засобами телекомунікаційного зв’язку, в обсягах не менше 85 відсотків. На сьогодні середній показник по області в частині подання електронної звітності юридичних осіб-платників податку на прибуток становить 53,7 відсотка. ДПС у області готується до  запровадження нового сервісу – електронного кабінету платника податків. З цією метою проводиться обговорення нового сервісу з підприємцями.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *