ОСТАННІ НОВИНИ

Україна перейде на “зимовий час” напередодні виборів

|

28 жовтня о 04.00 Україна перейде на “зимовий час”, перевівши стрілки на одну годину назад, повідомляє УНН.

Це передбачено постановою Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 року №509 «Про порядок обчислення часу на території України».

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів запропонував Верховній Раді скасувати перехід на літній час з 2013 року. Про це сказано в законопроекті № 10125, зареєстрованому в парламенті 27 лютого 2012 року.

Уряд пропонує ввести в Україні час другого часового поясу (київський час) без переведення годинникової стрілки.

Кабмін зазначає, що встановлення такого порядку обчислення часу направлено на забезпечення поліпшення стану здоров`я громадян, зменшення кількості аварій, сприяння підвищенню працездатності населення.

У пояснювальній записці до законопроекту наголошується, що у зв`язку з проведенням в Україні Євро-2012 і необхідністю завчасного інформування європейської спільноти про зміну порядку обчислення часу в Україні вирішено поки зберегти нинішнє літочислення часу.

Проектом закону пропонується перевести годинну стрілку навесні на літній час, а восени скасувати дію літнього часу і вже не переводити годинну стрілку, тобто ввести на території Україні час другого часового поясу (київський час) без щорічного переведення годинникової стрілки.

Передбачалося, що законопроект, в разі його прийняття, набуде чинності з 1 листопада 2012 року.

Нагадаємо, ще у вересні 2011 року Верховна Рада, слідом за Росією та Білоруссю, скасувала переведення годинників на зимовий час, що викликало масові невдоволення, особливо в Західній Україні, де сонце вставало б значно пізніше.

Тому 18 жовтня Рада повернула Україні зимовий час. Стрілки годинника було переведено 30 жовтня.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *