ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині проходить підготовка миротворців, котрі відбудуть у Конго

|

У Новому Калинові, що на Львівщині, триває другий етап бойового злагодження особового складу другої ротації 18-го окремого вертолітного загону Збройних Сил України для виконання миротворчих завдань Місії ООН в Демократичній республіці Конго. Сьогодні, 22 жовтня, екіпажі вертольотів Мі-24 розпочали виконання льотних завдань з пілотування у гірській місцевості, на висотах, наближених до максимальних. Під час польотів здійснюється обов’язкова перевірка техніки пілотування, навігації, бойового застосування, а також підготовка до польотів уночі в простих метеоумовах та вдень у складних метеоумовах. Про це повідомили у львівському регіональному медіа-центрі МО України.

«Льотний склад до виконання завдань готовий. Протягом цього тижня під час льотної підготовки ми плануємо виконати чотири льотні зміни. Екіпажі на трьох вертольотах Мі-24 виконують льотні завдання на висоті близько трьох тисяч метрів», – зазначив начальник армійської авіації 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України полковник Володимир Пастухов.

Варто додати, що в рамках проведення бойового злагодження вертолітного загону, яке проводиться з 15 до 26 жовтня, протягом першого тижня з військовослужбовцями проведено теоретичні та практичні заняття. Під час лекцій та семінарів із загальновійськової та спеціальної підготовки особовий склад підвищив свої знання та навики з правової, вогневої, інженерної, фізичної підготовки, захисту від зброї масового ураження, військової топографії тощо. Особливо цікаво відбувались заняття з військово-медичної та мовної підготовки, під час яких миротворці обговорювали більшість питань за так званими круглими столами, адже близько 70 відсотків з них вже брали участь у миротворчих місіях.

Як зазначив начальник штабу — перший заступник командира 7-го окремого полку армійської авіації 13 АК підполковник Володимир Галицький, за тиждень військовослужбовці з різних куточків України вже відчули себе єдиним колективом, який спроможний виконувати завдання за призначенням.

Фото: Львівський регіональний медіа-центр МО України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *