ОСТАННІ НОВИНИ

Європа може не визнати результати українських виборів

|

Ради Європи побоюється, що вибори в Україні будуть невільними і пройдуть нечесно

Про це заявив Генеральний секретар Ради Європи Торбйорн Ягланд, передає «Інтерфакс – Україна».

На його думку, те, що вибори в Україні відбудуться без участі екс-прем´єра Юлії Тимошенко, яка знаходиться в ув´язненні, може привести до протестів. Крім того, «є небезпека того, що ці вибори не будуть визнані чесними та вільними», – зазначив Ягланд в інтерв´ю виданню Tagesspiegel.

Генсек РЄ також зазначив, що говорив про це українському керівництву.

Говорячи про можливі наслідки для України у зв´язку з рішенням ЄСПЛ, яка визнала низку порушень прав людини при арешті та ув’язненні Луценка, Ягланд заявив, що очікує виконання Україною рішення суду.

«Кожна країна, яка є членом Ради Європи, повинна виконувати рішення Суду з прав людини в Страсбурзі», – зазначив він.

Відповідаючи на запитання, що буде в разі невиконання Україною рішення суду, генсек РЄ нагадав, що президент України Віктор Янукович відкрито заявляв, що вироки ЄСПЛ у справі Луценка, а в подальшому і Тимошенко будуть виконані. «Я тому не хотів би говорити про санкції – це було б непродуктивно», – зазначив Ягланд.

Як повідомляли «Коментарі», у другому проміжному звіті спостерігачів Бюро з демократичних інститутів і прав людини ОБСЄ зафіксовано більше 20-ти випадків зловживання адміністративним ресурсом в більш ніж 10 областях України. Більшість таких випадків, за даними місії, спрямовані на підтримку Партії регіонів або її кандидатів. Також у звіті місії відзначені факти підкупу виборців та «обмеження обсягу висвітлення виборчої кампанії в новинах та інформаційних випусках на популярних телеканалах». 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *