ОСТАННІ НОВИНИ

Фермери пропонують узаконити максимум землі, яку можна взяти в оренду

|

Узаконити максимальну площу сільськогосподарської землі, яку може взяти в оренду підприємець пропонує очільник Асоціації фермерів та приватних землевласників Львівщини Ярослав Кардаш. Про це він сказав сьогодні під час засідання у Львівському прес-клубі.

“Наша позиція проста – треба узаконити максимальну кількість землі, що перебуває в користуванні, тобто обмежити таке землекористування, бо в нашій країні воно пішло латиноамериканським шляхом латифундизації, хоч ми себе вважаємо європейською державою” – сказав він.

На думку Кардаша, обмеження не може бути єдиними, слід зважати на географію та виробничу специфіку того чи іншого господарства.

“Треба зважати на те, в яких кліматичних умовах є земля і чим займається господарство. Наприклад на сході України обмежувати таку площу 100 гектарами є просто нерозумно, бо це район, де вирощують переважно зернові і технічні культури, а вони потребують більших площ.

Проте якщо вирощувати овочі, фрукти чи ягоди, то можна обмежити й меншими площами – від 100 до 500 га землі. Цього цілком достатньо для підтримки на належному рівні  господарювання” – наголосив Я.Кардаш.

Крім того, він пропонує внести зміни до чинного законодавства, щоби чітко визначити, що таке фермерське господарство. “Адже сьогодні є фермерські господарства, які мають 5, 6 і понад 10 тисяч га землі, а це суперечить самому змісту фермерського господарства, бо воно базується на праці членів сім`ї та близьких родичів, чий перелік чітко визначено законом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *