ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вперше відбудеться дитячий телефестиваль «Золоте курча»

|

У Львові вперше відбудеться  XVI Всеукраїнський фестиваль фільмів і телерадіопрограм для дітей і юнацтва «Золоте курча». Про це інформує прес-служба Львівської міської ради.

Відтак, протягом чотирьох днів учасники фестивалю – представники телекомпаній з усієї  України, ознайомлять гостей з понад  50-ма вибраними роботами.

Фестиваль «Золоте курча» вперше відбуватиметься у Львові, що сприятиме  розвитку україномовного дитячого кінематографу  і телепродукції. 

«Львів – це місто з хорошими кінотрадиціями, які походять ще з 20-30-их років, сьогодні тут знімають дуже багато фільмів, але на жаль це робимо не ми, а переважно режисери з Росії, Китаю, інших країн. Проведення фестивалю «Золоте курча» у Львові сприяє відродженню традицій кіномистецтва у Львові загалом» – зазначає Микола Чугаєвський, телевізійний продюсер Західноукраїнського медіа-центру «Нова журналістика»

 Впродовж 15-ти років  фестиваль «Золоте курча» відбувався  у Києві, а також на сході  та півдні України, де було представлено понад 500 телепрограм і більше 100 кіно-телефільмів для дітей та юнацтва.

«З 18 по 21 жовтня Львів стане  місцем зустрічі телекомпаній з усієї  України, кінематографічним центром  нашої держави. Урочисте відкриття  фестивалю «Золоте курча» відбудеться у п’ятницю, 19 жовтня, в Італійському дворику за адресою площа Ринок, 6. Італійський дворик зустріне учасників та гостей фестивалю червоною доріжкою та творчим вечором у стилі ретро-кіно і святковим фуршетом», – розповідають організатори.

Фестиваль «Золоте курча» триватиме у Львові до 21 жовтня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *