ОСТАННІ НОВИНИ

Держказначейство заборгувало Львову понад 10 млн. гривень - ЛМР

|

Львів не отримує гроші  на потреби медицини, освіти, соціального захисту, адже казначейство блокує перерахування  коштів за платіжними дорученнями Львівської міської  ради. Відтак, У зв’язку з цим, юридичне управління міської ради готує лист-скерування до Прокуратури України. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради, посилаючись на повідомлення  департаменту гуманітарної політики.

«Та ситуація, яка  склалася у гуманітарному блоці  міста, є надкритичною. Заборгованості, які зараз лежать у казначействі по медицині, освіті та інших гуманітарних сферах, становлять біля 3,5 млн гривень. Тільки по медицині обов’язкових проплат (на матеріально-технічний стан, запчастини машинам швидкої допомоги, бензин) становлять біля 1 млн. 800 тис. гривень. Тому ця ситуація веде до дестабілізації і деструкції елементарної роботи галузі та забезпечення первинних потреб. Тому ми би дуже просили, щоби Державне Казначейство зробило всі можливі заходи для того, щоб фінансування почало відбуватися. Ми, звичайно, можемо працювати в борг і деякі компанії, наприклад, ті, які нам дають бензин, можуть дати в борг роботи Станції швидкої допомоги, але це може і закінчитися, тому що це їхня приватна ініціатива. Тому, мені здається, що ця ситуація мусить бути вирішена у найкоротший термін», – зазначив директор департаменту  гуманітарної політики Олег Березюк.

У зв’язку із блокуванням перерахування коштів Казначейством міська рада звертатиметься до Прокуратури України. 

«Ми будемо діяти  виключно в межах чинного законодавства. Були скеровані листи до Державного Казначейства у Львові, до Державного Казначейства в Києві і ми далі будемо працювати. На сьогоднішні юридичним управлінням міської ради готується лист-скерування до Прокуратури України, щоб втрутилися, і Державне Казначейство виконало свої зобов’язання», – додав Олег Березюк.

Нагадаємо, Державна казначейська служба України у Львівській області не виконує платіжні доручення розпорядників та одержувачів коштів міського бюджету Львова. Сума, на яку не виконано платіжні доручення за захищеними статтями видатків, становить понад 10 млн. гривень.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *