ОСТАННІ НОВИНИ

Казахи хочуть відпочивати у Моршині та Трускавці

|

Під час зустрічі голови Львівської обласної державної адміністрації Михайла Костюка з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Казахстан в Україні Заутбеком Турісбековим  обговорили можливості та перспективи  співпраці Львівщини і Казахстану. Про це інформує прес-служба Львівської обласної державної адміністрації.

Зокрема, сторони обговорили співпрацю університетів та науково-дослідних  інститутів, а також у галузі машинобудування та сільського господарства.

Однак найбільшу увагу  було акцентовано на так званому  «лікувальному туризмі»: зважаючи на рекреаційні можливості таких регіонів Львівщини як Моршин і Трускавець.

Як розповів Заутбек  Турісбеков, у Казахстані сьогодні готується спеціальна програма оздоровлення громадян.

«У цю програму ми плануємо включити Моршин та Трускавець – які здавна славляться своїм повітрям і лікувальними водами. Переконаний, що наші співгромадяни активно відпочивали б на Львівщині. Проте, для цього слід насамперед налагодити відповідну транспортну логістику», – зазначив Посол. Заутбек Турісбеков також додав, що йдеться насамперед про авіарейси та залізничне сполучення.

«Ми робимо особливу ставку на туризмі. Особливо на рекреації, адже Львівщина має для цього усе необхідне. Налагодження транспортної логістики між Львівщиною і Казахстаном є надзвичайно важливим кроком у цьому напрямку. Я особисто контролюватиму ситуацію  і докладу максимум зусиль аби виробити привабливу транспортну технологію, використовуючи при цьому транзитний потенціал Львова», – наголосив голова ЛОДА.

Михайло Костюк також доручив  зібрати керівників найбільших санаторіїв та відпочинкових комплексів Моршина  і Трускавця на зустріч із Заутбеком  Турісбековим. Така зустріч повинна  відбутися вже завтра.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *