ОСТАННІ НОВИНИ

14 жовтня на Сихові відбудуться «Козацькі забави»

|

Культурно-спортивний захід  «Козацькі забави» організовує ГО «Лицар та козацтво Львівщини». У неділю на площі біля кінотеатру ім. Довженка День козацтва святкуватимуть діти шкільного віку, молодь та мешканці Сихова. Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

У світлий день Покрови Пречистої Богородиці, яка українцями завжди вважалася заступницею і покровителькою відзначається національне свято – День козацтва. Ця традиція належно підкреслює велике історичне значення козацтва в боротьбі за утвердження української державності та суттєвий внесок у сучасний процес державотворення.

Козаччина завжди була однією з найяскравіших сторінок української історії, на славних прикладах якої виховувалося почуття національної самоповаги багатьох поколінь українців. Козацтво – звитяжна історія і велика гордість нашого народу, душа України, її надія і оберіг. Національно-культурне відродження наших днів великою мірою живиться традиціями славної козацької доби.

Ідея козацтва щільно переплелася з історією українського народу. І сьогодні козак – це не той, хто одягнений у шаровари. Козак, це перш за все, воїн за духом, але воюватиме він тільки за одну річ – свободу. То ж нехай прагнення волі та незалежності і надалі буде неодмінною рисою українських козаків.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *