ОСТАННІ НОВИНИ

Туристичні автобуси не пускають до Львова через ювілей УПА?

|

На Київщині та Кіровоградщині зафіксовано випадки, коли ДАІ завертає автобуси з дорослими туристами, які збиралися на вихідні приїхати на екскурсії до Львова. Про це «Львівському порталу» стало відомо з поінформованих джерел.

За даними джерел «Львівського порталу», деякі туристичні фірми у Львові зіткнулися з дивною тенденцією – люди з центральних областей не можуть доїхати офіційно замовленими автобусами до Львова, бо ДАІ під різними приводами їх не випускає. Два такі випадки були в Кіровоградській області, а ще один – у Київській.

Як розповіло джерело, працівники ДАІ, перевіряючи документи на трасі, побачили у шляховому листі, що автобус їде до Львова і натякнули, що цього робити не варто. На запитання чому, так само натяками пояснювали, що мовляв там у Львові збираються святкувати ювілей УПА і може бути всяке. Що саме означало це всяке – правоохоронці не пояснювали.

І це при тому,  туристичні групи з дітьми випускають без проблем, рівно ж як і групи, що їдуть до Львова потягами.

Як припускає джерело «Львівського порталу», за цими випадком стоїть привид 9 травня 2011 року – міліціонери намагаються себе перестрахувати на випадок, якби на 70-річчя УПА до Львова зібралися якісь антиукраїнські екстремісти, відтак просто намагаються не випустити автобуси за межі своїх областей.

З іншого боку, джерело не виключає, що вказівка має протилежний характер – налаштувати потенційних туристів проти жителів Львова, які своїм націоналізмом не дають людям приїхати туристам до міста. Однак перша версія виглядає правдоподібнішою особливо зважаючи на те, що все це діється за два тижні до виборів.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *