ОСТАННІ НОВИНИ

Соціологи називають звинувачення Королевської безглуздими

|

Керівник КМІС Володимир Паніотто заявляє, що дослідження, через яке позивається партія Наталі Королевської, проведено у відповідності з усіма правилами. Про це він заявив Українській правді, коментуючи інформацію про те, що партія Королевської подає до суду на КМІС та Фонд Демократичні Ініціативи через рейтинги.

“Мені здається, що це не стільки серйозно, скільки можливо піар-акція, направлена на те, щоб зменшити вплив негативної інформації через низький рейтинг”, – зазначив Паніотто.

“Наші дослідження проведені у повній відповідності до стандартів соціологічної асоціації України і стандартів ЕСОМАР – міжнародної організації дослідників громадської думки”, – наголосив він.

За словами Паніотто, якщо КМІС порушуватиме правила організації, він не зможе брати участі у міжнародних тендерах. “Ми постраждаємо, тому для нас дуже важливо виконувати правила”, – наголосив він.

Він додав, що вимога заборонити оприлюднювати рейтинги про цю партію є ознакою несвободи.

“17 жовтня – це останній день, коли можна оприлюднювати якісь рейтинги. Це прогрес, бо їх оприлюднювати не можна було вже два тижні”, – додав він.

“В демократичних країнах ембарго на оприлюднення рейтингів до виборів дається 1-2 дні.  Це одна з ознак несвободи. Раз на 2 роки ЕСОМАР друкує перелік країн, в яких є таке ембарго. Україна, на жаль, туди потрапляє”, – зазначив Паніотто.

При цьому він додав, що до того моменту більше дослідження публікувати вони не збиралися.

Взагалі, говорячи про судовий позов він зазначив: “Мене засмучує ця інформація”. 

У свою чергу директор фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна вважає, що претензії Королевської безглузді.
“Мене це не хвилює, тому що це дурниця. Жодна з реально існуючих фірм досі не давала їй результату вище прохідного бар’єру. З ким вона збирається судитись?”, – заявила вона. 
Бекешкіна підкреслила, що фонду легко довести існування опитування і результати, а позов до суду – самопіар з боку Королевської. 
“Ну треба їй якось було відреагувати на публічне звинувачення. Що їй було відповідати? Це її був хід у відповідь. Нічого більше, хоча попсувати крові вона звичайно може. Люди замість того, щоб займатись справами, будуть займатися цим”, – зазначила вона.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *