ОСТАННІ НОВИНИ

Табачник забороняє використовувати львівський посібник з історії України - Кужелюк

|

Львівський посібник з історії налякав Табачника, а освітянам Львова погрожують за його використання на уроках. Про це повідомив депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк, інформує прес-служба партії “Україна Соборна”.

За словами депутата, МОНмолодьспорт надіслало в головне управління освіти і науки ЛОДА листа, у якому вказано, що усі підручники та навчальні посібники, які використовують у навчальному процесі, мають бути погодженні міністерством. Відповідно посібники з історії України, що додатково видані у Львові, і містять факти про національно-визвольні змагання, Голодомор, УПА та інші історичні події, які не увійшли у рекомендований Міністерством освіти і науки, молоді та спорту підручник, такого погодження не мають, відтак їх використовувати заборонено.

“Коли ми ще два роки тому розробляли концепцію цього навчального посібника, то жодного закону не порушували. Адже ми так і назвали це видання – посібником, а не підручником, бо останні мають бути із міністерським грифом. Натомість використовувати посібники можна було з дозволу місцевих органів. Тому Львівська міська рада вирішила, що діти Львова мають право вчити і знати справжню історію своєї країни, а не переписану Табачником, – сказав ініціатор видання посібника, депутат ЛМР Юрій Кужелюк.

Він зазначив, що про те, що у Львові видають додатковий посібник з історії чули і знали по всій Україні вже давно, однак Табачник не витерпів такого “непослуху” і у серпні цього року його міністерство видає наказ, згідно з яким без міністерського погодження і грифу не можна використовувати в навчальному процесі нічого. “Таке враження, що скоро ми отримаємо наказ, що треба прославляти Сталіна” – наголосив депутат.

Як інформує прес-служба “України Соборної”, у листі МОНмолодьспорту вказано, що керівники навчальних закладів будуть нести персональну відповідальність, за порушення вищезгаданого наказу, тобто за використання на уроках історії посібників, що містять факти, викинуті із офіційного підручника, інакшими словами – за навчання дітей правдивої історії України.

Однак у Львові здаватися не збираються, як зазначив Юрій Кужелюк, на найближчій сесії міської ради звертатиметься до влади області з пропозицією виділити кошти для закупівлі додаткових посібників з історії для шкіл не тільки Львова, а й області.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *