ОСТАННІ НОВИНИ

Заборона "кодеїнових" препартів спровокує черги?

|

В Україні кількість наркозалежних людей, що вживають кодеіновмісні препарати (похідна опіату), не така велика, щоб через це в аптечних мережах країни обмежили продаж популярних і недорогих знеболюючих. Про це на прес-конференції в Києві заявила завідувач кафедри психіатрії та загальної медичної психології Дніпропетровської медичної академії, кандидат в народні депутати від КПУ Ірина Спіріна, передає кореспондент УНН.

“Я вважаю, як і мої колеги, що рішення про обмеження відпуску більше 30 препаратів вищезгаданої групи, точніше тих, що містять кодеїн, неправильне по суті. По-перше ці препарати протизапальні та протикашльові і особливо вони актуальні в осінній період. Якщо хворі люди будуть тепер влаштовувати штовханину біля кабінету сімейного лікаря, стоячи за рецептом, це потягне за собою корупцію в медичній сфері. З іншого боку – не нормально, коли хвора людина стоїть серед ще здорових”, – зазначила І. Спіріна.

З іншого боку, вважає вона, питанням обмежень, точніше контролю за наркоманією, повинні займатися правоохоронні органи. І якщо МВС заявляє про те, що в Україні порушено всього 119 справ проти таких наркоманів, це свідчить лише про те, що кількість споживачів незначна.

“Чому ж тоді через цих людей страждати має більшість. Я вважаю, що рішення помилковим, його приймати не можна”, – підсумувала І. Спіріна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *