ОСТАННІ НОВИНИ

Нова Рада передовсім має боротися з олігархічною системою влади, вважає Ющенко

|

Найбільшою національною проблемою, навколо вирішення якої треба консолідуватися у майбутньому парламенті є олігархічна система влади, яка вкоренилася і яка представлена у провладних та опозиційних політичних силах. Про це сьогодні під час прес-конференції у Львові зазначив колишній президент України, лідер «Наша Україна» Віктор Ющенко.

«Коли ми говоримо, що сьогодні найбільший політичний вибір – це олігархічна модель влади, яка сумістила великі гроші з інструментами впливу на національну політику. Це я і вважаю проблемою номер один на сьогодні. Ця олігархічна система влади представлена у теперішній владі як такій, і в значній опозиції як такій. Ці два клани олігархів, які приходили до української влади, опозиційної чи діючої, – це рівні проблеми. Тому я вважаю, що ті програми, з якими сьогодні йдуть політичні сили, альтернативні до партії влади і опозиції, повинні замислитись над планом для України. Цей план повинна сформувати третя сила», – зазначив В.Ющенко.

Другою проблемою в парламенті, яку окреслив екс-президент, є внутрішнє протистояння та слабка єдність, яка далі, за його словами, профілюється на слабку єдність нації, національні протистояння та на формування ослабленої політики внутрішньої інтеграції. «Ця проблема дуже експлуатується в політиці. Тому викидаються теми крайніми політичними силами, які позиціонують суспільство, націю, поляризують і формують внутрішнє протистояння. Власне навколо цих двох найбільших проблем і варто аналізувати політичну ціль, мету, і задачу на консолідацію вже у стінах парламенту», – сказав Віктор Ющенко.

Він також прогнозує, що в українському парламенті з’явиться група політичних сил, для якої завдання номер один стане українське відродження, свобода і демократія, демократичні перетворення чи план європейської інтеграції.

«Мені хотілося б сформувати у майбутньому парламенті родину патріотичних сил, сил правого виміру, для яких є ясні вище наведені задачі. Ускладнює цю розмову з даного приводу те, що потрібен час, щоб класифікувати політичні сили чи визначити, як вони себе позиціонують по деяких важливих для України питаннях. Але, наразі, я не бачу ніякої перспективи щодо формування порядку дня для української нації, для України зі сторони чинної партії влади, чи так званої Об’єднаної опозиції. Тому нам треба говорити про те, як сформувати правий блок, сім’ю патріотичних сил в парламенті і безумовно поза парламентом для того, щоб приступити до формування національної платформи і плану для України», – розповів В.Ющенко.

Тому задача мінімум, яку ставить перед собою Віктор Ющенко у роботі майбутнього парламенту, – «консолідуватися наскільки, щоб можна принаймні було блокувати неконструктивні рішення в українському парламенті. А задача максимум – це вийти на таку критичну масу третіх сил, які могли б сформувати ініціативний пакет, проводити його в українському парламенті і включати його в роботу національного парламенту».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *