ОСТАННІ НОВИНИ

У «Львівгазі» розповіли, як вберегтися від отруєння чадним газом

|

Різке зниження температури та атмосферного тиску, снігопади, пориви сильного вітру, дощі і відлиги можуть порушувати тягу та спричиняти задування в димоходи, що призводить до ускладнення експлуатації газових приладів і може бути причиною отруєнь чадним газом. Про це інформує прес-секретар ПАТ «Львівгаз» Оксана Ростикус.

ПАТ «Львівгаз» звертає увагу мешканців на те, що користуватися газовими приладами у разі несправності димових та вентиляційних каналів категорично заборонено. Крім того герметично закриті вікна і двері в приміщеннях, де встановлені газові прилади перешкоджають їх нормальній роботі, що призводить до утворення зворотної тяги та попадання чадного газу в помешкання, а це може призвести до нещасних випадків. Тому перед запалюванням будь-якого газового приладу обов’язково потрібно перевірити наявність тяги у вентиляційному, а для опалювальних приладів та газових колонок у димовому каналах, забезпечити приток повітря з вікна та дверей.

Димові канали для опалювальних печей, газових колонок та опалювальних котлів, які працюють сезонно підлягають прочистці не рідше одного разу на рік перед початком опалювального сезону, а ті, що працюють цілий рік – два рази – перед початком опалювального сезону та після його закінчення.

Категорично заборонено залишати без нагляду працюючі газові прилади, особливо ті, що не обладнанні автоматикою безпеки. Не допускайте до газових приладів дітей та осіб, які не мають навиків роботи з ними та не пройшли навчання газовій школі у ПАТ «Львівгаз».

Особливо наголошуємо балансоутримувачам будинків, громадських будівель та всім без винятку споживачам природного газу: «Відновлення подачі газу на опалювальний період 2012–2013 рр. буде здійснюватися лише після надання в УЕГГ м. Львова ПАТ «Львівгаз» акту прочистки димових та вентиляційних каналів».

Дотримання правил поводження з газовими приладами у побуті – запорука Вашої безпеки.

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *