ОСТАННІ НОВИНИ

Члени окружкому 115-го виборчого округу достроково роздали на ДВК штамп «Вибув»

|

Представники окружкому у 115-ому виборчому окрузі уже передали на значну кількість дільничних виборчих комісій штампи «Вибув», чим грубо порушили норми Закону України «Про вибори народних депутатів України» та  створили умови для масового спотворення результатів волевиявлення і псування бюлетенів. Про це сьогодні повідомив керівник Львівського виборчого штабу «Свободи» Маркіян Лопачак.

Як повідомив Маркіян Лопачак, вчора уповноважені особи ВО «Свобода» у 115-ому виборчому окрузі виявили, що керівному складу дільничних виборчих комісій разом із поточною документацією видають також і штамп «Вибув».

«Згідно з положеннямивиборчого законодавства, штамп “Вибув” зберігається у сейфі приміщення окружкому, а передається окружною виборчою комісією всім дільничним комісіям лише одночасно з передачею рішення ЦВК про скасування реєстрації партії чи кандидата в цьому окрузі. Попри те, що на сьогодні жодного такого рішення ЦВК щодо цього округу немає, окремі дільничні комісії уже достроково володіють штампом «Вибув»», – повідомив Маркіян Лопачак.

Націоналіст наголосив, що безпідставне зберігання цих штампів у приміщенні ДВК створює всі умови для їх викрадення сторонніми особами або ж для зловживання ними у період отримання бюлетенів та їх підрахунку.

«Цими діями ОВК створило всі умови для викрадення штампів з  приміщень дільничних комісій, адже ці приміщення не забезпечені охороною та відповідними технічними засобами. Окрім цього, внаслідок таких діянь окружкому можливі масові зловживання штампами, аби зірвати вибори на конкретних дільницях чи «корегувати» результати волевиявлення і псувати бюлетені під час підрахунку голосів», -зазначив свободівець.

«Уповноважені особи ВО «Свобода» у окрузі № 115 вже зафіксували ці порушення у відповідних актах, надалі ми будемо вживати заходів, аби повернути штампи для зберігання в окружній комісії та усунути будь-які можливості маніпуляції ними», – підсумував Маркіян Лопачак.

 


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *