ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’ян закликають відмовитись від пластикових вікон

|

Львів’яни мають сказати «ні» пластиковим вікнам. Таке переконання висловив Крістоф Юнґганс, німецький реставратор історичних елементів з дерева з 30-річним досвідом, експерт проекту GIZ, інформує прес-служба Львівської міської ради.

«У Львові прослідковується загальна тенденція до заміни дерев’яних історичних вікон на дешеві пластикові.  Я родом зі східнонімецького міста Ляйпциг і з дому мені знайома така ж проблема, проте мушу визнати, що не в таких масштабах.

Власники змінюють будівельно-фізичне функціонування будинку і мікроклімат в своїй квартирі. Конденсат, який мав би осідати на зовнішній шибці подвійних вікон через занадто щільну ізоляцію пластикових, осідає в мурах будинку. Крім того, в буквальному значенні власники, що замінюють дерев’яні вікна на пластикові, рубають гілку, на якій самі сидять, бо викидаючи оригінальний елемент квартири та будівлі, автоматично зменшують вартість своєї нерухомості, фактично вони промінюють три-чотири тисячі євро, в еквіваленті їхніх добротних дерев’яних вікон ручної роботи, на сто євро дешевого промислового виробництва в еквіваленті пластикових. Тенденції ринку нерухомості в Німеччині зараз показують, що квартиру з збереженими вікнами, дверима, підлогами можна здати в оренду набагато дорожче, аніж квартиру. де ці історичні елементи втрачено», –  зазначає Крістоф Юнґганс.

Крім того, Львівська міська рада виловлює штрафників і через суд не тільки накладає штрафні санкції, але і змушує замінити пластикові вікна назад на дерев’яні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *