ОСТАННІ НОВИНИ

Завершено нормативну грошову оцінку земель всіх населених пунктів Львівщини

|

За підтримки Львівської облдержадміністрації, Львівської обласної ради, взаємодії територіальних підрозділів Держкомзему з місцевими радами в частині розробки, погодження сесіями технічної документації та прийняття радами відповідних рішень на виділення коштів, цьогоріч повністю завершено нормативну грошову оцінку земель 1 928  населених пунктів області. Про це повідомили у прес-службі Львівської облдержадміністрації.

За словами начальника землевпорядної служби області Степана Ярмуса, економічний ефект від проведення нормативної грошової оцінки земель міст, сіл, селищ, місцеві ради стане відчутним  вже наступного, 2013 року.

Також Степан Ярмус  відзначив, що згідно доручень та завдань Голови Держземагентства для землевпорядної служби визначено черговий етап проведення землеоціночних робіт, адже по області є населені пункти, в яких оцінка земель не відповідає сучасним економічним реаліям, застаріла, і, відповідно,  потребує коригування.

«Загальна потреба у коштах на її оновлення становить близько 10 млн. гривень. Ці видатки будуть компенсовані надходженнями від плати за землю, відповідно місцеві ради отримуватимуть більше коштів, які зможуть спрямовувати на відповідні потреби громад. Нормативна грошова оцінка земель є основою для розрахунку орендної плати та земельного податку. Її проведення забезпечує стабільне надходження до місцевих бюджетів від плати за землю», – відзначив начальник Головного управління Держземагентства у Львівській області Степан Ярмус.

Зазначимо, станом на сьогодні на території області проводиться поновлення нормативної грошової оцінки земель 267 населених пунктів Львівщини.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *