ОСТАННІ НОВИНИ

У Жовківській лікарні знайшли понад 70 порушень

|

Завершено комісійну перевірку Жовківської центральної районної лікарні та її структурних підрозділів, яка тривала з 17 по 28 вересня, під час якої було виявлено низку порушень. Про це йдеться у повідомленні територіального управління Держгірпромнагляду у Львівській області.

Комісія теруправління Держгірпромнагляду у Львівській області, яку очолював заступник начальника ТУ Мирон Серант, встановила, що в лікарні проводиться певна робота зі створення безпечних умов праці, зокрема, в лікарні функціонує служба охорони праці, забезпечено функціонування системи управління охороною праці, проводяться навчання, розроблені і затверджені необхідні нормативні акти з охорони праці, які встановлюють правила виконання робіт і поведінки працівників на території лікарні та її підрозділів, на робочих місцях. Щокварталу підводяться підсумки контролю стану охорони праці в структурних підрозділах лікарні та визначається коефіцієнт безпеки праці.

Поряд з тим, виявлено ряд порушень: не отримано дозвіл Держгірпромнагляду на зберігання та спорожнення балонів з медичним киснем; не подано декларацію відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки на виконання ремонтних та інших робіт, що виконуються на висоті; не проведено оцінку технічного стану автоклавів, які вичерпали паспортний ресурс роботи. Також порушуються вимоги безпеки під час експлуатації електро- та газового господарства, автотранспорту. Крім того, у лікарні відсутній кабінет з охороні праці.

Всього під час перевірки Жовківської ЦРЛ та її структурних підрозділів комісією виявлено 76 порушень, зупинено експлуатацію десяти одиниць обладнання, притягнуто до адміністративної відповідальності вісім посадових осіб, в тому числі й керівник.

Проблемними питаннями для Жовківської ЦРЛ залишаються недостатнє державне фінансування лікарні, застаріла матеріально-технічна база лікарень, ФАПів та сільських лікарських амбулаторій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *