ОСТАННІ НОВИНИ

Близнюк готовий дати тепло з 15 жовтня

|

Україна готова розпочати опалювальний період з 15 жовтня, якщо цього вимагатимуть погодні умови. Про це повідомив Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України 3 жовтня.

«Україна готова до опалювального періоду. Відзначу роботу комунальників Дніпропетровської та Запорізької області, які цього року найвідповідальніше поставились до підготовки і раніше за всіх були повністю готові до зими», – сказав Анатолій Близнюк, передає прес-служба Мінрегіонбуду.

За його словами, на комунальних підприємствах є все необхідне для стабільного проходження зимового сезону. Здійснюється координація штабів з підготовки та проходження опалювального періоду, створено відповідні резервні фонди необхідних матеріалів. Міністр подякував органам місцевого самоврядування та працівникам комунальних підприємств за плідну роботу протягом літнього періоду.

На 1 жовтня комплексно підготовлено з видачею паспортів готовності більш, ніж 207 тис. будинків (99,9% запланованого обсягу). Повністю підготовлені до роботи взимку 23,7 тис. котелень (100%), замінено усі заплановані котли, а капітальні ремонти виконані на 99,9% плану. Виконано план заміни зношених мереж, причому Тернопільська область замінила на 15% більше, ніж планувала.

Готовність центральних теплопунктів місцевих рад в середньому по країні досягає 99,2%. Повністю завершені ремонти покрівель, будинкових мереж водо- та теплопостачання. Завершено підготовку до зимової експлуатації об’єктів соціально-культурного призначення, яких загалом по Україні більш ніж 38 тисяч, зокрема 19 тисяч шкіл, 12,9 тисячі дитячих садків та 6,2 тисячі лікарень. На 1 жовтня підготовлені водопровідні мережі (1624 км), каналізаційні мережі (447 км), водопровідні (234 одиниці) та каналізаційні очисні споруди (799 одиниці). Рівень готовності дорожньо-мостового господарства до зими досягає в середньому 96 – 97% по країні.

Фото: PHL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *