ОСТАННІ НОВИНИ

Обласна лікарня закупила невиправдано великі партії ліків — Блавацький

|

Тимчасова контрольна комісія з вивчення діяльності Львівської обласної клінічної лікарні і головного управління охорони здоров’я продовжує виявляти факти, що можуть свідчити про зловживання та порушення в обласній клінічній лікарні. Як інформує прес-служба Львівської обласної ради, про це на прес-конференції сказав голова комісії депутат Михайло Блавацький.

За словами депутата, комісія, зокрема, виявила, що замість передбачених 30 ліжко-місць у відділенні гемодіалізу фактично є лише 16. Як пояснює керівництво лікарні, на це порушення пішли свідомо, аби створити «кращі умови для лікування хворих». Щодо інших порушень виправдання не завжди знаходилося. Зокрема, коли йдеться про створення на базі лікарні вісьмох так званих благодійних фондів, діяльність яких, за висновками комісії, виходить за межі благодійності.

Як вважає депутат, “немає пояснень в керівництва щодо невиправдано великих обсягів закупівлі ліків за бюджетні кошти”. За його даними, таблеток «Амізон» у 2011 році закупили стільки, що аби забезпечити потреби лікарні їх вистачить до березня 2013 року, однак термін придатності завершиться у листопаді 2012-го. Препарат «Таміфлю» закуплено в таких обсягах, що потребу установи забезпечено до 2023 року, при цьому термін придатності ліків збігає на 10 років раніше – у 2013-му.

Комісія також зафіксувала порушення в лікарняній пральні. Із 2009 року вона не працює, а прання білизни здійснює приватне підприємство. Водночас у штаті пральні залишалося вісім працівників, які отримували заробітну платню. «На оплату праці зазначених працівників у травні 2010- травні 2012 витрачено 256 тисяч грн. бюджетних коштів, водночас за цей самий період фірмі було виплачено за послуги з прання білизни 1,512 млн. гривень. От куди діваються бюджетні гроші», – розповів Михайло Блавацький.

Депутат зазначив, що комісія пропонуватиме повернутися до цього питання на наступній сесії Львівської обласної ради, а також звертатиметься в правоохоронні органи.

Фото: Михайло Дашкович 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *