ОСТАННІ НОВИНИ

Львів перетворився на вуличний театральний майданчик

|

Учора, 29 вересня, у Львові стартував 23-й театральний фестиваль «Золотий лев». Фестиваль розпочався традиційною вуличною ходою від театру «Воскресіння» до площі біля Національного університету. Більше 200 акторів у різнокольорових костюмах під супровід барабанів, оркестру пройшлись центром міста, аби повідомити всім, що вуличний театральний фестиваль розпочався.

Близько 2 тисяч львів’ян та гостей міста захоплено спостерігали за акторами на ходулях, гігантськими барабанами, вогнями та яскравими костюмами.

Відкрив фестиваль міський голова Львова Андрій Садовий, повідомляє прес-служба ЛМР.

«Хочу привітати усі колективи, які до нас приїхали, і продовжують хорошу традицію вже 23 роки. Цей фестиваль завжди приносить енергетичний запал нашим гостям та мешканцям міста. Надіюсь, що в наступному році цей фестиваль буде дуже яскравим. Він завжди був вуличним. Цього року вистави до 6 жовтня будуть у наших театрах», – зазначає директор та художній керівник фестивалю Ярослав Федоришин.

Після відкриття відбулася вулична вистава «Вишневий сад» від театру «Воскресіння» та масштабне вогняне дійство від колективу «GEFEST-show»  з Євпаторії.

У межах цьогорічного Міжнародного театрального фестивалю «Золотий лев-2012», що триває у Львові з 27 вересня до 6 жовтня, свої вистави презентуватимуть 16 театрів з різних країн. В програмі фестивалю львів’яни та гості міста зможуть побачити вистави театрів з Києва, Харкова, Луганська, Чернігова, Львова, Кракова та Єлени Гури, Вільнюса, Бреста, Нью-Йорку, Тбілісі, Душанбе, Парижу, Брюселю, Праги, які будуть показуватись на сценах усіх львівських театрів.

«Золотий Лев-2012» присвячений 125-річчю від дня народження Леся Курбаса. 

На «Золотому леві – 2012» глядачам запропонують 28 вистав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *