ОСТАННІ НОВИНИ

Об’єднання профспілок, роботодавців і ЛОДА створили орган соціального діалогу

|

На Львівщині створено територіальну тристоронню соціально-економічну раду – постійно діючий дорадчий, консультативний та узгоджувальний орган соціального діалогу, до складу якого увійшли Львівська обласна державна адміністрація, Об’єднання профспілок Львівщини та Асоціація роботодавців Львівської області. Головою Ради спільним рішенням обрано голову Львівської ОДА Михайла Костюка.

Про це інформує прес-служба ЛОДА.

«Форми ведення соціального діалогу між сторонами у нашій області з року в рік вдосконалюються, набирають нового змісту. Спільними зусиллями сторін соціального партнерства  досягнуто значних результатів в економіці Львівщини. Зокрема, обсяг промислового виробництва в області за 8 місяців 2012 року зріс на 3,4% (загалом по Україні спад – 0,4%). Окрім цього, завершена робота зі створення аграрного паспорту області, що дасть можливість демонструвати інвестиційну привабливість галузі. Слід зазначити, що у І півріччі поточного року у сільське господарство вкладено 5 млн. грн. інвестиційних ресурсів Завдяки цьому приріст валового виробництва сільськогосподарської продукції за 8 місяців склав 6%, а частка валової продукції виробленої сільськогосподарським підприємствам зросла до 33%», – розповів Михайло Костюк.

Голова ЛОДА також повідомив, що в першому півріччі 2012 року в економіку області вкладено 277,5 млн. доларів США прямих іноземних інвестицій, що в 5,6 рази більше ніж за відповідний період попереднього року. “В межах програми ЄС з транскордонного співробітництва “Польша-Україна-Білорусь” Львівська область виграла найбільшу кількість проектів з загальною сумою фінансування 7 млн. Євро”, – додав Михайло Костюк.

Керівник області повідомив, що завдяки налагодженій співпраці облдержадміністрації з центральними органами виконавчої влади з держбюджету залучено 142 млн грн. на фінансування будівництва об’єктів соціальної сфери (в 2010 р. – 31,2 млн грн., 2011 р. – 94,2 млн грн.).

“Важливим моментом є  повернення наших заробітчан із-за кордону, для цього створюються сприятливі  умови. Для започаткування ними власної справи ми розробили понад 300 типових мікропроектів у сфері агробізнесу”, – зазначив голова облдержадміністрації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *