У Львові за контрабанду наркотиків засуджено членів міжнародної злочинної групи

|

За результатами розслідування кримінальних справ, що перебували в проваджені слідчого відділу Управління СБУ у Львівській області Мостиським районним судом Львівської області засуджено за фактами контрабанди наркотичних засобів двох громадян Німеччини, членів міжнародної злочинної групи. Про це інформує прес-служба УСБУ у Львівській області.

У вересні  2011 року співробітники СБУ затримали 40-річного громадянина Німеччини, який прямував через пункт пропуску «Шегині» митного поста «Мостиська» Львівської митниці у приватну поїздку до України. Під час здійснення митного контролю правоохоронці вилучили у затриманого п’ять поліетиленових пакетиків з порошкоподібною речовиною, які зловмисник приховав під одягом.

Експертним дослідженням встановлено, що у вилучених пакетиках містяться особливо небезпечні наркотичні засоби – героїн та морфін.

Вироком Мостиського районного суду Львівської області іноземця визнано винним у скоєні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 305 та ч. 1 ст. 309 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів та прекурсорів а також їх зберігання без мети збуту). Суд призначив йому покарання – 5 років і 3 місяці позбавлення волі з конфіскацією предметів контрабанди та майна.

Ще одну кримінальну справу було порушено слідчим відділом Управління СБУ у Львівській області стосовно 32-річного громадянина Німеччини, якого було затримано в січні 2012 року на цьому ж митному посту  Львівської митниці. Злочинець намагався контрабандним шляхом перемістити до України особливо небезпечну психотропну речовину – амфетамін, обіг якої заборонено в Україні. Вказану речовину він приховав серед продуктів харчування, у пачці з цукровим порошком.

Вироком Мостиського районного суду Львівської області іноземця визнано винним у контрабанді наркотичних засобів за ч. 2 ст. 305 та ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України і призначено йому покарання у вигляді позбавлення волі на 6 років з конфіскацією предметів контрабанди та майна.

Згідно ухвал Апеляційного суду Львівської області вказані вироки залишено без змін. 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *