ОСТАННІ НОВИНИ

Україна може обходитися без російського газу десятки років

|

Найбагатші природним газом області України – Харківська і Полтавська. Там залягає близько 1 трлн кубів блакитного золота. Про це повідомляє Forbes.ua.

“Навіть за украй консервативною оцінкою Управління енергетичної інформації США, в надрах цих областей залягають близько 1 трлн кубометрів блакитного палива. Україні цього вистачить, аби обходиться виключно своєю сировиною найближчі 20 років”, – констатує видання.

А ось на газі Прикарпаття, за розрахунками американців, можна протягнути лише пару років. Хоча в 1940-х регіон забезпечував 87% газового видобутку у всьому СРСР. Сьогодні родовища Західної України дають приблизно п`яту частину всього видобутку газу в країні.

Всього українська енергетика видає на-гора щорік близько 20 млрд кубометрів природного газу. Це втричі менше, ніж добувалося в 1970-х.

Якщо вірити Управлінню енергетичної інформації, Україні вистачить власного газу приблизно на 30 років.

Але є і більш оптимістичний сценарій. Його пропонує компанія IHS CERA, аналітики якої стверджують, що в українських надрах приховано близько 11,5 трлн кубометрів палива. Якщо виявиться, що експерти IHS мають рацію, наша країна зможе отримати енергетичну незалежність більш як на 200 років.

 

УКРІНФОРМ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *