ОСТАННІ НОВИНИ

Топ найрідкісніших професій в Україні очолюють футурологи та кавісти

|

У ТОП-5 екзотичних професій, які пропонують українські роботодавці, увійшли футурологи, кавісти, титестери, постижери і лайф-коучер. Про це «Коментарям» повідомили фахівці порталу rabota.ua.

За інформацією порталу, ТОП-5 рідкісних професій очолює футуролог. Таких «оракулів» компанії наймають, щоб прорахувати можливі бізнес-ризики. І якщо надана ними аналітика дає реальні результати, то й реальна зарплата футуролога може скласти близько 10 тис грн.

На другому місці – кавіст. Представник цієї професії відповідає за елітний український алкоголь. В обов´язки кавіста входить уміння підібрати алкоголь на будь-який смак і колір з урахуванням ситуації і приводу. Таких дегустаторів наймають переважно дорогі алкогольні магазини та ресторани. Зарплата фахівця з алкоголю нараховується залежно від елітарності закладу, ну і, звісно, досвіду. «Найдешевший» кавіст отримує 3 тис. грн.

На третьому місці – твітестер. Це теж дегустатор, але не міцних, а просто гарячих напоїв, а саме – чаїв. Досвідчений фахівець (приблизно п´ять років навчання і ще стільки ж на практику) в змозі розрізнити до декількох тисяч смакових відтінків. Нюх і смакові рецептори твітестеров непогано цінуються: від 2 тис. грн за консультанта в якомусь торговому центрі до $ 2 тис. доларів за фахівця з розробки нових чайних смаків.

На четвертому місці знаходиться постижер – фахівець зі створення накладної рослинності. До сфери його діяльності входить створення не тільки перук та шиньйонів, а також вусів і бакенбардів. Кожне замовлення суто індивідуальне, тому робота постижера вкрай кропітка. Так, на створення однієї перуки йде в середньому кілька місяців. За одну одиницю роботи постижер отримує кілька тисяч гривень. Так, створення перуки коштує не менш ніж  5 тис. грн.

Замикає топ «тренер по життю» або лайф-коучер, який відповідає за персональне зростаннят клієнта, допомагаючи йому досягти намічених цілей, зберігаючи при цьому баланс між усіма сферами життя: від роботи і сім´ї до хобі. Незважаючи на те, що ця професія вийшла із спорту, сучасні лайф-коучі мають більше спільного з психологами, ніж зі спортивними тренерами. В залежності від клієнта і поставленої ним мети вартість послуг такого фахівця стартує від 4 тис. грн.

«Коментарі»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *