ОСТАННІ НОВИНИ

Візові центри діють всупереч чинному законодавству?

|

Діяльність в Україні візових центрів не відповідає чинному українському законодавству та положенням Візового кодексу Євросоюзу. Про це заявив заступник директора Державного центру України із захисту персональних даних Володимир Козак під час дискусій щодо візових практик ЄС у Києві, повідомляє “Радіо Свобода”.

Він додав, що жодний із таких центрів не надав документів, необхідних для отримання офіційного дозволу на роботу з персональними даними громадян України.

«Цілком, абсолютно зрозуміло, чому немає відкритої діяльності цих центрів: тому що ці центри порушують як статті Візового кодексу ЄС, так і закон України «Про захист персональних даних». Ми готові працювати з уповноваженими органами по захисту персональних даних тих країн, які залучають візові центри для надання послуг громадянам України», – повідомив Козак.

Учасники заходу обговорили також візові практики країн ЄС та тенденції до спрощення візового режиму між Євросоюзом та Україною. Попри спільну законодавчу базу ЄС, деякі країни запроваджують жорсткіші вимоги до візових заявників.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *