ОСТАННІ НОВИНИ

Сенат США прийняв резолюцію, яка закликає до звільнення Юлії Тимошенко

|

Сенат США прийняв резолюцію, що закликає до звільнення з ув`язнення колишнього прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко та порушення візових санкцій проти осіб, відповідальних за її ув`язнення. Як інформує РБК-Україна, остаточний текст відповідної резолюції опублікований на офіційному сайті Сенату США. Співавтори резолюції – республіканець Джеймс Інхоф та демократ Дік Дурбін.

«Сенат засуджує виборче та політично мотивоване переслідування і тюремне ув`язнення колишнього прем`єр-міністра Юлії Тимошенко; висловлює свою глибоку стурбованість тим, що політизоване переслідування і утримання під вартою пані Тимошенко та інших членів її партії відбулося в країні, головування якої в ОБСЄ планувалося на 2013 р.; висловлює свою глибоку стурбованість тим, що поточне утримання під вартою пані Тимошенко може поставити під загрозу майбутнє відносин між Сполученими Штатами та Україною; закликає уряд України звільнити Тимошенко, щоб забезпечити її своєчасний доступ до медичної допомоги, а також для проведення жовтневих парламентських виборів в відповідності зі справедливими та прозорими стандартами ОБСЄ; закликає Державний департамент порушити візові санкції щодо осіб, відповідальних за позбавлення волі та жорстоке поводження з пані Тимошенко і більш, ніж десятком політичних лідерів, пов`язаних з Помаранчевою революцією 2004 р.», – сказано в резолюції Сенату .

З остаточної версії резолюції зникли пункти, які закликають: засудити Адміністрацію Президента Віктора Януковича; відкликати посла США з України до звільнення Тимошенко; порушити Держдеп прямі візові санкції щодо Януковича і генерального прокурора Віктора Пшонки; негайно випустити Тимошенко – за медичними показаннями; закликати ОБСЄ позбавити Україну права головувати в цій організації в 2013 р.; призупинити всі угоди між НАТО і Україною до звільнення Тимошенко.

Нагадаємо, завтра, 24 вересня, починається дводенна поїздка до США Віктора Януковича. Президент має намір провести зустрічі, під час яких будуть підняті питання співпраці з МВФ, участі України в зернових програмах ООН, а також розробки українських надр. Також Янукович зустрінеться з представниками керівництва Держдепартаменту і, можливо, з Президентом Бараком Обамою.

Фото: voiceofgreyhat.com 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *