ОСТАННІ НОВИНИ

Виконком скасував місцеві торги

|

Виконавчий комітет ЛМР відмінив необхідність проведення місцевих торгів, коли вартість закупівель становила від 50 тис. грн. Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, від сьогодні закупівлі на місцевому рівні здійснюватимуться лише у випадках, передбачених чинним законодавством – при вартості щонайменше 100 тис. грн.

«Ми вважаємо за недоцільне проводити місцеві торги для того, щоб спростити процедуру укладання договорів та пришвидшити виконання робіт. Рішенням виконавчого комітету відмінено пункт про обов’язковість місцевих торгів. Одночасно, це покладає більше відповідальності на розпорядників бюджетних коштів при виборі підрядників. У свою чергу, для того, щоб посилити контроль, ми зобов’язали їх інформувати про укладення таких договорів у сектор тендерних закупівель», – розповіла начальник юридичного управління ЛМР Гелена Пайонкевич.

Зазначимо, сьогодні на законодавчому рівні обов’язковим є проведення тендерів при вартості закупівлі товарів та послуг від 100 тис. грн., у сфері будівництва – від 300 тис. грн.; при закупівлі робіт – від 1 млн грн.

Відповідно до внесених змін, відтепер розпорядники коштів протягом триденного терміну після укладання договору на закупівлю товарів, робіт та послуг повинні надавати копії договорів на закупівлю на суму від 50 тис. грн. у сектор тендерних закупівель відділу торгівлі та тендерних закупівель управління економіки ЛМР.

Нагадаємо, законом не було передбачено обов’язкового проведення тендеру при вартості закупівель від 50 тис. грн. Рішенням виконавчого комітету ЛМР від 03.09.2010 №1186 були встановлені для розпорядників коштів обов’язкові місцеві торги. Сьогодні виконком вніс зміни до цього рішення, скасувавши необхідність проведення місцевих торгів.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *