ОСТАННІ НОВИНИ

У 2012 році на Львівщині померло 8 людей від травм на виробництві

|

З початку року на Львівщині зареєстровано 202 нещасні випадки на виробництві під час яких травмувалося 218 осіб. Вісім випадків зареєстровано зі смертельними наслідками. Про це інформує прес-служба прокуратури Львівської області.

Зокрема, стабільно високий  рівень виробничого травматизму і професійних захворювань на вугледобувних підприємствах. Зокрема понад 98% від загальної кількості зареєстрованих в області професійних захворювань припадають на підприємства вугільної промисловості. На таких підприємствах нещасні випадки складають майже 48% в області та найбільше допущено страхових випадків близько 80%.

В той же час, за фактами порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою на шахті ВП «Шахта «Червоноградська» ДП «Львіввугілля», що спричинило загибель 2 гірників прокурором Червонограда порушено кримінальні справи за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.272 КК України. Слідство триває.

Як засвідчили результати прокурорських перевірок, проблемним залишається питання фінансування заходів з охорони праці.

Це призводить до погіршення умов безпеки виробництва та відсутності в працівників необхідних засобів індивідуального захисту.

Водночас, забезпечення законності, реагування на порушення законодавства нерідко залишаються поза увагою органів контролю та управління у сфері охорони праці.

Загалом, за наслідками перевірок щодо додержання законодавства про охорону праці впродовж поточного року органами прокуратури Львівської області порушено 11 кримінальних справ, з яких 4 скеровано до суду.

За результатами розгляду документів реагування до відповідальності притягнуто 26 осіб органів державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, у т.ч. 12 – органів контролю і понад 140 – посадовців підприємств, установ та організацій.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *