ОСТАННІ НОВИНИ

«Львівгаз» просить перевірити у житлових будинках димо-вентиляційні канали

|

ПАТ «Львівгаз» просить балансоутримувачів житлових будинків та громадських будівель провести перед опалювальним сезоном 2012–2013 рр. якісну перевірку, прочистку та у разі необхідності ремонт димових та вентиляційних каналів. Про це повідомляє прес-служба товариства.

Також «Львівгаз» наголошує, що користування газовими приладами у разі несправності димо-вентиляційних каналів категорично заборонено, оскільки може призвести до отруєнь чадним газом.

Товариство звертає увагу споживачів природного газу, що у більшості випадків їх безпека залежить від них самих. Перш за все, мешканці повинні вимагати від власників будинків та житлово-експлуатаційних підприємств приведення димових та вентиляційних каналів до належного технічного стану (періодичну їх перевірку та очищення від засмічень, ремонт оголовків, дотримання герметичності та відокремленість каналів).

Окрім того, щоб уникнути нещасних випадків потрібно неухильно дотримуватися правил користування газом у побуті. А саме:

перед запалюванням газового приладу обов’язково відчинити квартирку;

перевірити наявність тяги в димовому та вентиляційному каналах перед включенням газового приладу та під час його роботи;

не залишати без нагляду працюючі газові прилади;

не влаштовувати витяжні вентилятори в приміщеннях, де встановлені газові прилади з відводом продуктів згорання в димохід;

не користуватися газовими приладами з несправною автоматикою безпеки.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *