ОСТАННІ НОВИНИ

Американські медики за власний кошт обладнають дитяче опікове відділення у Львові

|

Учасники виїзної групи зі шпиталю «Шрайнерс Госпіталь», які зараз консультують медиків Львівського опікового центру (8-ма міська лікарня), готові і далі співпрацювати з Львівщиною. Про це розповіли лікар-анастазіолог Геннадій Фузайлов та пластичний хірург Даніель Дріскол під час зустрічі з головою Львівської обласної державної адміністрації Михайлом Костюком, інформує прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, американські медики пропонують організувати спільну виїзну місію (виїзна клініка «Шрайнерс Госпіталя») на базі 8-ої лікарні Львова з метою спільного консультування дітей західних областей України з перенесеними опіками і гострими опіками для відбору і можливого лікування в Бостоні коштом американської сторони.

Окрім цього, американські фахівці озвучили пропозицію коштом благодійних організацій США та «Шрайнерс Госпіталя» обладнати дитяче опікове відділення сучасною апаратурою та інструментами, створити палату інтенсивної терапії.

Вони також запрошують львівських медиків на стажування в Гарвардську медичну школу.

Нагадаємо, в дитячій лікарні «Шрайнерс Госпіталь» у 2012 році лікувався Царинський Андрій зі Сколівського району, сім`я якого загинула під час пожежі. За зібрані громадою Львівщини кошти (а це понад 2 млн грн впродовж двох днів) дитину транспортували спеціальним літаком. На жаль, хлопчик помер після 27 днів перебування в американській лікарні.

Загалом за останні 5 років у США лікували 15 українських дітей з наслідками опіків. Як зазначили американські медики, ці діти не завжди були складними, і частина з них могла б лікуватись і в Україні – відтак, це були б значно менші витрати пожертв благодійників. Таким чином виникла ідея створення для того, щоб спільно з українськими медиками консультувати пацієнтів та пропонувати лікування у США тільки тим пацієнтам, яким дійсно в Україні не може бути надана аналогічна допомога.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *