ОСТАННІ НОВИНИ

Банки знатимуть про українців все

|

Президент Віктор Янукович доручив забезпечити доступ банків до баз даних державних органів про фізичних осіб-позичальників. Про це «Коментарям» повідомили в Асоціації «Український кредитно-банківський союз» (УКБС). Згідно з повідомленням, унаслідок звернення УКБС до Адміністрації Президента щодо надання банкам доступу до державних реєстрів з метою перевірки стану позичальника та зменшення ризиків кредитування, Президентом було дано доручення НБУ, Мін´юсту, Мінфіну та Нацкомфінуслуг щодо розробки даного питання.

Шляхи врегулювання цього питання у правовому полі має виробити робоча група з представників відповідних державних органів та експертів УКБС.

«Дані існуючих державних реєстрів, перш за все, Державного реєстру актів цивільного стану громадян, Державного реєстру фізичних осіб – платників податків та інших обов’язкових платежів, Єдиного державного реєстру ДАІ МВС потрібні банкам для належної перевірки достовірності та актуальності даних, представлених потенційним клієнтом», – заявила генеральний директор УКБС Галина Оліфер.

Президент доручив зазначеним держорганам створити умови для підвищення надійності кредитного аналізу платоспроможності позичальників і забезпеченості кредитів, у тому числі шляхом забезпечення доступу до інформації про таких позичальників, що є у відповідних базах даних органів державної влади.

Як повідомляли «Коментарі», станом на 1 липня 2012 року банківські борги громадян України склали 189 млрд 687 млн. грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *