ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентуватимуть першу історію визвольного руху

|

Книгу історика Івана Патриляка “Перемога або смерть: український визвольний рух 1939-1960 роки” презентуватимуть в рамках Форуму видавців 15 вересня у Національному музеї-меморіалі “Тюрма на Лонцького”, інформує Центр досліджень визвольного руху.

Як зазначено у повідомленні, це перша в Україні науково-популярна узагальнююча історія визвольного руху від початку Другої світової війни до 60-х років, коли в лісах лунали останні постріли вояків УПА та підпільників ОУН.

Книга про те, як створювалася УПА, про методи боротьби армії, яка не капітулювала. «Перемога або смерть!» — під цим гаслом із вірою в серці та зброєю в руках ще десятиліття після завершення Другої світової війни українці боролися проти тоталітарної машини СРСР. Якою була роль вояків УПА в Другій світовій війні і опісля, ким були повстанці, скільки їм було років і чого вони добивалися, і, врешті, чого досягнули — на ці та інші питання дасть відповідь пропонована книга”, – пише автор Іван Патриляк, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Науково-популярний виклад історії українського визвольного руху від початку Другої світової війни до остаточної ліквідації збройного підпілля органами радянської державної безпеки допоможе читачеві зорієнтуватися в минулому найдовшого в Європі спротиву тоталітаризму.

Учасники презентації: автор, доцент Київського національного університету імені Тараса Шевченка Іван Патриляк, історик, Директор БФ “Літопис УПА” Микола Посівнич, історики Володимир В`ятрович , Руслан Забілий.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *