ОСТАННІ НОВИНИ

Комунальники прибиратимуть Львів за власні кошти

|

Виконавчий комітет погодив рішення, яким, враховуючи протокол №7 позапланового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, зобов’язано районні адміністрації організувати роботу підпорядкованих житлово-експлуатаційних та шляхово-ремонтних підприємств з санітарного прибирання (ручного та механізованого) доріг, тротуарів, скверів та газонів на території Львова. Про це інформує прес-служба Львівської міськради.

Нагадаємо, вчора у міській раді відбулось позапланове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій про стан санітарного прибирання доріг, тротуарів, скверів та газонів на території міста у зв’язку з відсутністю бюджетного фінансування. Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій сьогодні на позаплановому засіданні прийняла рішення зобов’язати шляхово-ремонтні підприємства районів міста, ЛПК та приватні підприємства у окремих районах за рахунок власних коштів, тимчасово до виділення бюджетних призначень, здійснювати санітарне прибирання (ручне та механізоване) доріг, тротуарів, скверів та газонів у своїх районах. Також комісія вважає, що ситуація, яка склалася у зв’язку з відсутністю фінансування на санітарне прибирання доріг, тротуарів, скверів та газонів, може призвести до ускладнення епідеміологічного благополуччя населення міста.

«Сьогодні склалася надзвичайна ситуація щодо проведення санітарної очистки та прибирання міста. Кошти, які планувалися і були необхідні при голосуванні бюджету, були скорочені. 31,4 млн грн., що виділені на цей рік, практично уже використані. Для того, щоб утримати місто в належному санітарному стані, необхідно ще додатково 15,9 млн грн. на ручне. та 4,1 млн на санітарне прибирання.

Вчора відбулося засідання комісії з надзвичайних ситуацій, яка визнала, що ситуація, яка склалася у зв’язку з відсутністю фінансування на санітарне прибирання доріг, тротуарів, скверів та газонів, може призвести до ускладнення епідеміологічного благополуччя населення міста. Комісія зобов’язала шляхово-ремонтні підприємства, ЛКП районів забезпечити прибирання. Інший варіант – не прибирати я вважаю неприпустимим. Тому навіть при відсутності фінансування ці роботи необхідно виконувати», – зазначив в.о. директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Володимир Олійник.

«На засіданні комісії з питань надзвичайних ситуацій головний державний санітарний лікар висловилась, що під час високих температур є можливість виникнення відповідних захворювань. Також в осінній період ми проводимо осінню дератизацію в місті. Уже протягом декількох років у місті відсутні захворювання на лептоспіроз і ми можемо забути, що таке є. Представник пожежної інспекції також висловився, що сміття, – це не тільки збудники хвороб, це є потенційна небезпека», – зазначив перший заступник міського голови Львова Олег Синютка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *