ОСТАННІ НОВИНИ

Гривню підробляють рідко, бо добре захищена – НБУ

|

В Україні на 1 млн. банкнот припадає всього три підроблені. Про це під час прес-конференції з нагоди 16-ї річниці грошової реформи в Україні заявила заступник голови Національного банку України (НБУ) Віра Ричаківська.

Зокрема, Ричаківська зазначила, що сьогодні в обігу перебувають банкноти третього покоління – зразків 2003-2007 років.

«Система захисту цих банкнот гривні знаходиться на одному рівні з системою захисту провідних країн світу. Так, приміром, на банкнотах гривні (середніх і високих номіналів) для візуального контролю населенням введені оптично змінні зображення, які не імітуються за допомогою комп`ютерної та копіювальної техніки. Аналогічні захисні елементи введені, зокрема, на банкнотах євро, доларів США (останніх серій) і рублів в Росії», – розповіла Ричаківська.

Вона підкреслила, що рівень кількості підробок гривні є одним з найнижчих.

«За підсумками 2011 р. на 1 млн шт. справжніх банкнот гривень було 3,4 шт. підробок. У країнах Євросоюзу, для порівняння, за даними ЄЦБ, за підсумками року цей показник склав приблизно 46 штук підроблених банкнот євро (у 2010 р. – 55 шт., у 2009 – 12 шт.)», – уточнила Ричаківська.

Нагадаємо, в 2011 р. в Україні кількість виявлених банками фальшивих банкнот скоротилася майже в 1,5 рази – до 3,4 шт. підроблених.

РБК-Україна

Фото: Львівський портал 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *