ОСТАННІ НОВИНИ

Учасника акції на захист мови відправили в СІЗО

|

Учасник Податкового майдану Віталій Грузинов узятий під варту на два місяці – до 28 жовтня. Про це «Коментарям» із зали Голосіївського районного суду м. Києва повідомив голова КУПР Сергій Мельниченко.

«У Голосіївському суді Києва суддя Чередниченко розглянула подання прокуратури Києва про обрання Віталію Грузинову запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Його звинувачують у побитті співробітників міліції під час акції проти мовного законопроекту, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.345 КК України», – зазначив Мельниченко.

Захистом Грузинова було подано клопотання про застосування запобіжного заходу, не пов´язаного з обмеженням свободи і подані заяви про взяття його на поруки народними депутатами Сергієм Пашинським, Юрієм Одарченком і Андрієм Павловським.

«Суддя Чередниченко, розглянувши всі доводи сторін та заслухавши думку обвинуваченого, ухвалила рішення та постанову про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту та поміщення Грузинова в СІЗО №12 м. Києва», – повідомив Мельниченко.

Як повідомляли «Коментарі», 27 серпня підсудний у справі про події під час Податкового майдану в 2010 році Віталій Грузинов був затриманий в Шевченківському суді.

Грузинів був затриманий за звинуваченням у опорі співробітникам міліції і їх побитті під час акцій протесту проти ухвалення закону «Про засади державної мовної політики» в липні 2012 року.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *