ОСТАННІ НОВИНИ

Шахова збірна України їде на Олімпіаду захищати титул

|

Сьогодні чоловіча збірна України з шахів, чинний олімпійський чемпіон, вирушає до Стамбула (Туреччина), де з 28 серпня по 10 вересня пройде Всесвітня шахова Олімпіада.

До складу української команди увійшли Василь Іванчук, Руслан Пономарьов, Павло Ельянов, Захар Єфименко та Олександр Моїсеєнко. Про це повідомляє Урядовий портал.

На шаховій Олімпіаді 2010 року у Ханти-Мансійську (Росія) у цьому складі хлопці здобули звання чемпіонів.

Нагадаємо, що Українські шахісти здобули чотири медалі на юнацькому Чемпіонаті Європи з шахів, який завершився у Празі.

Чемпіонкою Європи серед дівчат до 16 років стала Марія Танцюра (Харків). У найстаршій групі дівчат – до 18 років Анастасія Рахмангулова (Миколаїв) завоювала бронзову медаль. Дві медалі завоювали хлопці в групі до 10 років – Віктор Матвіїшен (Вінниця) посів 2-е місце, а Кирило Шевченко (Краматорськ) – 3 місце. У десятку найсильніших увійшли такожНадія Шпанько (Вінниця) – 6 місце (дев-10) та Еміль Мірзоєв (Одеса) – 8 місце (юн-16). Найбільша кількість медалей у представників Росії – 10 (5 золотих, 3 срібних і 2 бронзових). Решта делегації завоювали меншу кількість медалей, ніж Україна. У Вірменії 1 золота медаль і дві срібні, по дві медалі завоювали Польща (обидві золоті!), Болгарія, Грузія, Ізраїль, Іспанія.

У семи вікових групах взяли участь 1173 юних шахістів із 46 країн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *