ОСТАННІ НОВИНИ

Пестициди на Львівщині утилізує компанія з Ізраїлю

|

14 серпня Державне управління охорони навколишнього природного середовища у Львівській області визначило переможця з надання послуги з видалення отруйних відходів (пестицидів). Про це йдеться у повідомленні управоління.

За результатами тендерного конкурсу, участь у якому брали дві компанії, право здійснювати екологічно безпечне збирання, перевезення, зберігання та утилізацію непридатних до використання пестицидів у Львівській області отримала ізраїльська компанія S.I. Group Consort Ltd.

Згідно з умовами конкурсних торгів, до 31 грудня 2012 року учасник-переможець повинен вивезти з Львівської області за межі митної території України 55 т пестицидів і тари від них. Для укладання договору про закупівлю вищевказаних послуг, кінцевий строк якого припадає на 13 вересня 2012 року, з обласного Фонду ОНПС має надійти 1 358 500 грн. Відповідна сума передбачена рішенням сесії Львівської обласної ради від 15 травня ц.р. Загалом, для вивезення пестицидів та рекультивації земель депутати Львівської обласної ради передбачили 2 млн. грн.

«Для  реалізації плану вивезення небезпечних пестицидів з території Львівщини Головне фінансове управління Львівської облдержадміністрації повинно вчасно здійснити процедуру переведення передбачених коштів замовнику — оскільки зрив надходження коштів унеможливлює укладання договору із фірмою-переможцем, а сам тендер можуть визнано недійсним», – зазначив начальник Держуправління ОНПС у Львівській області Мирослав Хом`як.

Також, за словами керівника Держуправління, надлишок непридатних пестицидів на території Львівської області зумовлений недостовірними даними інвентаризації, що проводять органи влади на місцях. Власне,  55 т пестицидів і тари від них, що залишились у Жидачівському районі (10 т) та Золочівському (45 т), передбачено вивезти за кошти обласного бюджету  — екологічного Фонду ОНПС. Попередні роботи з вивезення пестицидів і тари протягом 2011-го та кількох місяців 2012 року здійснювались за кошти Державного фонду ОНПС. Це дозволило очистити Львівщину від 742 тонн непридатних для використання в сільському господарстві пестицидів і тари з-під них.

«Повністю вирішити проблему з такими відходами у нашому краю в цьому році цілком реальною Однак, конкретного результату можна сподіватись лише за умов злагодженій співпраці відповідних гілок місцевої влади », – наголосив Мирослав Хом»як.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *