ОСТАННІ НОВИНИ

КОД запитав Васюника, що він робив у «Нафтогазі» і за які кошти вестиме кампанію

|

Кандидат в народні депутати від Об`єднаної опозиції ВО “Батьківщина” по 117 виборчому округу у Львові Ігор Васюник сьогодні пройшов люстрацію на засіданні львівського Комітету опору диктатурі. Про результати засідання КОДу повідомив кореспондент «Львівського порталу».

Членів КОДу цікавили переважно відповіді на питання щодо попереднього місця роботи Ігоря Васюника та його доходів. Зокрема, на запитання-репліку про те що він працював у НАК «Нафтогазі» під керівництвом одіозного Івченка, І. Васюник відповів:«Хочу нагадати, що працював я при помаранчевій владі, коли Кабміном керували спочатку  Тимошенко, а потім Єхануров. Моя команда, яка працювала разом з Івченком, зробила дуже багато. В той час, коли я був першим заступником голови правління «Нафтогазу», була підписана угода між компанією та Львівською облдержадміністрацією «Про перспективи розвитку нафтогазової промисловості Львівської області». Кошти від реалізації програми ми спрямували на потреби громади Львівської області, реалізацію низки соціальних проектів: розбудову закладів освіти, медицини та культури, ремонт доріг та багато іншого. Загалом йдеться про понад 60 млн грн. Івченку сьогодні закидають «мерседеси». Проте чомусь ніхто не питає, на яких автомобілях їздили до Івченка і після нього, що на сьогоднішній день їздять на «Майбахах», не питаєте за скільки купили платформи, вартість якої перевищує 200 таких «Мерседесів». Зрозумійте, що після помаранчевої революції була війна з Газпромом і велась робота з дескридитації не лише Івченка, а й КУНу та всієї України. Ми, українці, повинні це розуміти з чим це було пов’язане».

Водночас, на запитання звідки Ігор Васюник братиме кошти на свою передвиборчу кампанію, кандидат в депутати показав свої декларації про доходи за останні роки.

«Я подав декларації про доходи. Я не олігарх, але й не бідний, тому я вестиму свою кампанію за свої кошти», – відповів кандидат від Об’єднаної опозиції.

Окрім того під час люстрації І.Васюник підписав зобов`язання претендента в кандидати. У ньому зокрема, йдеться, що він готовий до виконання усіх рішень КОДу, у тому числі, до проходження економічної і політичної люстрації.

У взятих зобов`язаннях також сказано, що кандидат, після обрання його народним депутатом, зобов`язується вступити до однієї з опозиційних фракцій у ВРУ та сумлінно виконувати депутатські обов`язки.

Відтак КОД погодив кандидатуру І.Васюника. Нагадаємо, І.Васюник був висунений об`єднаною опозицією ВО “Батьківщина” як єдиний кандидат по 117 виборчому округу у Львові.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *