ОСТАННІ НОВИНИ

Президент відмовив «спрощенцям» з пенсійним внеском

|

Президент України Віктор Янукович ветував закон, який дозволяє «спрощенцям» платити єдиний внесок на обов´язкове державне соціальне страхування щоквартально. Про це повідомляє прес-служба президента.

Голова держави нагадав, що законом, який надійшов на підпис, пропонується викласти в новій редакції абзац статті, за яким платники єдиного внеску, крім платників, зазначених у пунктах 4 і 5 частини першої статті 4 цього закону, зобов´язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за календарний місяць, не пізніше 20 числа наступного місяця.

«Отже, з наведеної частини восьмої вилучається норма щодо терміну сплати єдиного внеску гірничими підприємствами – не пізніше 28 числа місяця, наступного за базовим звітним періодом, введена Законом України від 15 травня 2012 № 4676-VI «Про внесення зміни до статті 9 Закону України  «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов´язкове державне соціальне страхування» з метою забезпечення своєчасної сплати єдиного внеску за відповідний базовий звітний період та зменшення фінансового навантаження на гірничі підприємства», – йдеться в повідомленні.

Щоб уникнути негативного впливу закону на фінансовий стан гірничих підприємств, президент вважає за необхідне зберегти нині діючу норму закону.

Доповідати про пропозиції президента під час повторного розгляду закону на пленарному засіданні парламенту буде віце-прем´єр-міністр – міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

Як повідомляли «Коментарі», Верховна Рада Україна прийняла закон «Про збір та облік єдиного внеску на обов´язкове державне соціальне страхування», який дозволяє підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування, сплачувати єдиний внесок на обов´язкове державне соціальне страхування щокварталу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *