ОСТАННІ НОВИНИ

DBC Pierre стане почесним гостем Форуму видавців

|

Британський автор DBC Pierre буде почесним гостем цьогорічного Форуму видавців, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Цього року Форум відбудеться 12-16 вересня. Учасниками форуму стануть понад 800 українських та іноземних видавництв книжок та періодичних видань, видавничих організацій, підприємств гуртової та роздрібної книжкової торгівлі, поліграфічних підприємств, виробників та розповсюджувачів електронних видань, програмного забезпечення, аудіо- та відеопродукції, канцелярських товарів. Також участь беруть громадські організації, літературні агенції, асоціації, культурні центри та фонди. У програмі також презентації, автограф-сесії, майстер-класи, дискусії та обговорення.

У межах 19-го Форуму видавців у Львові відбудуться також Міжнародний літературний фестиваль, Фестиваль літературних фестивалів «Контекст», Фестиваль перекладів TRANSLIT, Фестиваль «Бруно Шульц»: 120 років від народження і 70 років від трагічної загибелі», «Ніч поезії і музики нон-стоп», фестиваль «Від Сковороди до Сковороди»: 290 років від дня народження», Видавничий бізнес-форум, Бібліотечний форум, Церемонія вручення Всеукраїнської премії «Найкраща книга Форуму-2012».

Народився Дібісі П’єр 1961 року у Австралії, ріс у Мехіко, куди скерували його батька, генетика, який працював у тандемі із нобелівським лауреатом. Дитинство минало у колоніальній віллі, в оточенні сусідів, які тримали бенгальських тигрів і дарували донькам на весілля по тринадцять машин. Юність прийшла одночасно із смертю батька і девальвацією песо, та перетворилась на безперервну вечірку тривалістю у дванадцять років. Проби себе у малярстві, коміксах, кіно, фотографії, дизайні, контрабанда машин з США у Мексику, різноманітні форми залежностей, реабілітація, непомірні борги, безрезультатні спроби жити згідно із суспільними нормами і кліше. Відтак, перший роман, написаний зі злості на увесь світ на позиченому лептопі, бо у сорокарічного художника з сумнівною репутацією не вистачало грошей навіть на фарби.

До друку книгу було підписано за 45 хвилин до терористичної атаки 11 вересня 2001 року.

Букерівська премія 2003 року за книгу «Vernon God Little» присуджена прискіпливим журі невідомому письменникові з промовистим псевдонімом, що розшифровується, як БРУДНИЙ ВТІМ ЧИСТИЙ (DirtyButClean) була несподіванкою. За цей ж твір ДіБіСі П’єра нагородили премією Вайтбред та відзнакою Дублінського університету ім. Джеймса Джойса, відтак він приєднався до когорти таких імен, як Салман Рушді, Шеймас Гіні, Джоан Роулінґ.

Вернона було перекладено і видано більш, як у сорока країнах, адаптовано, як п’єсу у чотирьох театрах, внесено до багатьох шкільних та університетських програм.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *