ОСТАННІ НОВИНИ

Жовківську лікарню визнали чистою та безпечною

|

У Жовківській центральній районній лікарні відбулася церемонія вручення сертифікатів «Чиста лікарня безпечна для пацієнта»  та пам’ятних значків «Я за чисту лікарню!», інформує прес-служба ГУОЗ ЛОДА.

Всеукраїнський проект «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» стартував в Україні ще в травні 2012 року. Даний проект проводиться  за  ініціативи Асоціації медичних сестер України та громадської організації Служби організації інфекційного контролю (СОІК).

Мета  проекту – забезпечення високого рівня гігієни в лікувальних установах України, профілактика професійного захворювання медичного персоналу, запобігання розповсюдження внутрішньолікарняних інфекцій, економія коштів лікувальних установ.

Даний проект регламентується наказами МОЗ України.

Вперше на Україні апробація вище вказаного проекту проходила на базі Жовківської ЦРЛ з 04.07.2012 р. по 31.07.2012 р. Під час проведення аудиту адміністрацією Жовківської ЦРЛ, фахівцем СОІК, президентом Львівської обласної асоціації медичних сестер  були внесені пропозиції щодо удосконалення даного проекту, а в ЦРЛ проведено оснащення відділень засобами і обладнанням для проведення дезінфекції згідно Стандартів оснащення об’єктів у відділенні вказаних у Проекті .

Після проведення повторного аудиту, президентом Львівської обласної асоціації медичних сестер та президентом громадської організації Служби організації інфекційного контролю (СОІК)  прийнято рішення присвоїти статус «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» всім стаціонарним відділенням Жовківської ЦРЛ, клініко-діагностичній лабораторії, дитячій консультації, хірургічному відділенню поліклініки та центральній районній лікарні в цілому.

Сертифікати та пам’ятні значки були вручені адміністрації Жовківської ЦРЛ, завідувачам відділень, старшим медсестрам, сестрам господиням.

Головний лікар Жовківської ЦРЛ Шевців І.Є. відзначив, що присвоєння лікарні статусу «Чиста лікарня безпечна для пацієнта» це не тільки велика честь, а й значна відповідальність медичного персоналу в першу чергу перед собою та пацієнтами, а також  самих пацієнтів для яких створені відповідні умови з метою забезпечення високої якості надання медичної допомоги.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *